Vijf handige apps

De smartphone is handig voor navigatie, maar er zijn meer apps die u verder op weg kunnen helpen. Apps waarmee u onder andere files kunt vermijden en zelfs geld mee kunt besparen. 


Vijf handige apps voor de automobilist

  1. Boetes en files vermijden: Rijdt u wel eens te hard? Verkom een snelheidsboete met de app Flitsmeister. Niet alleen geeft Flitsmeister aan waar er flitsers staan, de app informeert ook over waar er files zijn, verkeersmeldingen, wegafsluitingen en trajectcontroles.
  2. Zuinig rijden: Door uw rijgedrag iets aan te passen kunt u een stuk zuiniger rijden. De app Fuelesshelpt met het besparen van brandstof in uw auto. De gratis app toont de aanbevolen versnelling, je gemiddelde verbruik en scores op hoe zuinig u rijdt en remt.
  3. Voordelig parkeren: Wanneer u ergens bent waar u betaalt moet parkeren kunt u gebruik maken van Parkmobile of Yellowbrick. Hiermee kunt u het parkeren starten, stoppen en Parkmobile geeft ook aan of u in de buurt voordeliger kunt parkeren. Zo betaalt u nooit meer te veel parkeergeld en voorkomt u verkeersboetes.
  4. Auto Reply bellers: Als u tijdens het rijden wordt gebeld maar niet handfree kan of wil bellen, kunt u de app Auto Reply gebruiken. Op het moment dat u wordt gebeld en in de auto zit krijgt de beller een sms met daarin een tekst dat u nu niet kunt bellen. Het bericht kunt u zelf aanpassen en u kunt instellen dat de app automatisch inschakelt als u sneller gaat dan 10 km/h.
  5. Auto terugvinden: Na een dagje shoppen of het maken van een wandeling kan het soms gebeuren dat u niet precies meer weet waar de auto staat. Met de app Find My Car kunt u uw parkeerplaats opslaan en hierdoor makkelijk de plek via navigatie terugvinden.

Tip: Offline navigatie

Gebruik u uw telefoon vaak als navigatie-systeem, dan is het verstandig een app te zoeken die geen actieve internetverbinding nodig heeft tijdens het navigeren. Hiermee voorkomt u ongewenst dataverbruik en dus ook hoge telefoonrekeningen. NavFree is een gratis app waarmee kaarten gratis kunnen worden gedownload. U heeft dan geen internetverbinding nodig om onderweg gebruik te maken van de navigatie. Ook handig wanneer u op vakantie gaat met de auto, bij de app krijgt u gratis toegang tot offline kaarten van enkele landen.